Csendes Percek

A gyülekezeti helyiségek bezárnak ugyan, de a közösségi élet nem szűnik meg!

Az Ige közös olvasása és hallgatása tesz bennünket gyülekezetté.

Legyünk együtt napról napra az Ige körül!

Az interneten Csendes Percekkel jelentkezünk hétfőtől szombatig minden reggel 7 órakor és este 19 órakor. Vasárnap délelőtt a 10 órakor kezdődő istentiszteletünket élőben közvetítjük a facebook.com/verestemplom oldalunkon. Az istentiszteleten kizárólag a szolgálattevők vesznek részt személyesen.

Frissítés (2020. május 17.): Május 17-étől újra lehetőségünk van megnyitni templomunkat a nyilvánosság előtt, valamint tarthatunk hétközi gyülekezeti alkalmakat is. A március 16-ával indult Csendes Percek sorozatunk május 16-ával a végéhez ért. Szeretettel hívjuk mindazokat a gyülekezetünkbe, akik eddig nem tartoztak semmilyen közösséghez, és szívesen megismerkednének velünk személyesen is!

Frissítés (2020. július 13.): Július 15-étől minden héten szerdán és pénteken reggelente újra jelentkezünk Csendes Percekkel.

2 hozzászólás

 1. Fatyol Etelka

  Kedves Vera es Tamás,

  halas szivvel mondok köszönetet a naponkénti szolgálatukért, a csendes percek lélekemelő perceiért.
  A folytatashoz Isten aldasat kerve egészséget, erőt, energiát kivanok.
  Aldás Békesség.

  Fátyol Etelka

 2. Kovács Sándor

  Tisztelt Lelkipásztor Testvérek!

  Nagy öröm az, hogy amikor személyes találkozásokra nincs lehetőség, elektronikus úton napi rendszerességgel hallgathatjuk Isten Igéjét a “Csendes Percek” keretében is.
  A 2020. május 6-án este elhangzott gondolatokhoz szeretnék hozzászólást írni.
  A közvetítés 3. perc 41. másodpercétől a következő mondat hangzott el: “Mivel nagyon szeret, ezért képesekké válunk arra, hogy szentek legyünk, azaz jobbakká váljunk, Nem is az Ő számára, mert számára úgy vagyunk jók, ahogy vagyunk, hanem a magunk számára legyünk elfogadhatóbbak és azok számára, akikkel együtt élünk.”
  Isten Igéje és Református egyházunk hitvallása alapján nem tudom elfogadni azt, hogy Isten számára “úgy vagyunk jók, ahogy vagyunk”.
  A Heidelbergi Káté 8. kérdése is beszél erről:
  8. K: De hát annyira megromlottunk-é, hogy teljességgel alkalmatlanok vagyunk minden jóra és hajlandók minden rosszra?

  F.: Bizony úgy van. Hacsak a Szentlélek újjá nem szül bennünket.

  Róm. 7: 18; 2. Kor. 3: 5; 1. Móz. 6: 5; 8: 21; Ján. 3: 3, 5; Jób 14: 4, 15: 14, 16: 35; Ézs. 53: 6; 1. Kor. 12: 3.

  Istenhez, az Ő szeretete miatt valóban mehetünk úgy, ahogy vagyunk (bűnös állapotban), de Ő mivel gyűlöli a bűnt, ezét nem akarja, hogy ebben az állapotban maradjunk, hanem Jézus Krisztus megváltói munkája révén a megtérés, újjászületés révén helyreállhat a kapcsolat a Vele és ekkor az Ő Lelke által változik meg az életünk (és nem a régi életünk javul meg).
  (A kapcsolat Jézus Krisztus általi helyreállítási lehetősége viszont elhangzott az igehirdetésben.)
  Ennek a kapcsolatnak a helyreállításával viszont Istennek az elsődleges célja, (ahogy az Ef. 2. 4-ben is szerepel) hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben, illetve ahogy a 2.12. és 2.13. vers egyaránt hangsúlyozza, hogy “dicsőségének magasztalására legyünk”. Tehát elsődlegesen a maga számára szenteli meg Isten a hívő embert és nem azért, hogy a magunk és mások számára elfogadhatóbbá legyünk, (Tehát a 3. perc 46. másodpercétől elhangzott mondat helytelen volt.) Isten újjáteremtő és megszentelő munkájának lesz azután természetes következménye, hogy a magammal való kapcsolatom, az embertársakkal való kapcsolatom és a teremtett világgal való kapcsolatom is jó irányban megváltozik. A szent szó azt jelenti, hogy Isten számára, az Ő terve és akarata számára lesz elkülönített a hívő ember élete, és be tudja tölteni azt a küldetést, amit személyesen számára Isten eltervezett.. A bűneset épp azt jelentette, hogy az ember szabad választásával Istennek az ő életére vonatkozó tervére nemet mondott.
  A Biblia kijelentése alapján úgy látom, hogy Isten, mint Bíró, a bűnt továbbra is megítéli és azok, akik Jézus Krisztus megváltói munkáját nem fogadják el, továbbra is Isten haragja alatt vannak, és kárhozatban maradnak.
  Jn. 3.18 Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van, mert nem hitt Isten egyszülött Fiának nevében.
  Jn. 3. 36 Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van, aki pedig nem engedelmeskedik a Fiúnak, nem lát majd életet, hanem Isten haragja marad rajta.

  Testvéri köszöntéssel, áldáskívánással:
  Kovács Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .