Húsvét: az élet ünnepe

Áldott húsvéti ünnepeket!

„… többé tehát nem én élek,

hanem Krisztus él bennem …”

(Gal 2,20)

Kedves Testvérünk!

A böjti heteket töltjük, s lélekben készülünk a nagy ünnep, „az ünnepek ünnepe”, húsvét, vagyis Jézus Krisztus halálból való dicsőséges feltámadása méltó megünneplésére.

Ebben az évben a húsvét korán köszönt be nálunk és arra késztet, hogy még jó időben fejezzük ki Kedves Mindnyájatoknak gyülekezetünk ünnepi jókívánságát.

Húsvét az élet ünnepe; Jézus feltámadása által az élet diadalt vett az elmúlás, az enyészet, a halál felett. Húsvét felhívás számunkra, hogy éltessük az életet. Húsvét teszteli, hogy milyen a viszonyulásunk az élethez.

Aki csak saját erejéből akar élni, az könnyen nehéz és félelmet támasztó helyzetbe sodródik. Húsvét arra hívja fel a figyelmünket, hogy életünket nem tekinthetjük egyszerűen önerős vállalkozásnak. Aki csak önmagából akar megélni, rendkívül bizonytalan és korlátozott lehetőségű bázist választ magának.

Húsvét megajándékoz egy újfajta szemlélettel, egy új gondolkodás- és viselkedésmóddal. Felszabadult arra, hogy merjünk Krisztusból, a feltámadás, az új élet lehetőségéből élni. Húsvét ráébreszt ara, hogy nekünk nem mindenáron önmagunkat kell megvalósítani, hanem egyszerűen engedni, hagyni kell, hogy bennünk Krisztus bontakoztassa ki a maga szent, tiszta, igaz életét.

Húsvét lehetőséget kínál arra, hogy a bűn, az önzés, a szeretetlenség által rongált régi én-ünk helyén egy új én, a Krisztusi-én éljen és támadjon fel bennünk: és ez feltámadás „már most”, feltámadás „már e jelen” világkorszakban.

Megújítva ünnepi jókívánságainkat, szeretettel hívunk és várunk Benneteket ünnepi istentiszteleteinkre.

Testvéri szeretettel:

Debrecen, 2018 húsvétja

Derencsényi István sk.

elnök-lelkész

Dr. Kánya Gergely

gondnok

 

Nagyheti és húsvéti alkalmaink rendje:

  • Március 26. és 28. között minden délután 5 órai kezdettel bűnbánati istentisztelet a gyülekezeti teremben.
  • Március 29-én, Nagycsütörtökön este 5 órakor úrvacsorás bűnbánati istentisztelet a gyülekezeti teremben.
  • Március 30-án, Nagypénteken délelőtt 10 órakor istentisztelet, délután 5 órakor Passiós istentisztelet lesz a templomban.
  • Március 31-én, Nagyszombaton délután 5 órakor istentisztelet a gyülekezeti teremben.
  • Április 1-jén, Húsvét első napján 6 órakor hajnali úrvacsorás istentisztelet, délelőtt 10 órakor ünnepi úrvacsorás istentisztelet a templomban.
  • Április 2-án, Húsvét második napján délelőtt 10 órakor istentisztelet a templomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.