Húsvéti körlevél

Áldott húsvéti ünnepeket!

„Jézus ekkor azt mondta neki:

Én vagyok a feltámadás és az élet,

aki hisz énbennem, ha meghal is, él.”

(Jn 11,25)

Kedves Testvérünk!

A közelgő húsvéti ünnepek alkalmából szeretettel köszöntjük Kedves Mindnyájatokat, és kívánunk áldott ünnepeket; békés, meghitt ünneplést.

A keresztyének számára húsvét az év legfontosabb ünnepe. A mintegy kétezer esztendővel ezelőtt történtekben, a feltámadás eseményében gyökerezik keresztyén hitünk. Jézus halálból való feltámadásában válik nyilvánvalóvá számunkra, hogy Isten elkötelezetten életpárti.

Jézus Krisztus feltámadása a keresztyén reménység és a megvonhatatlan öröm alapja. Isten most nem egyszerűen egy tavaszi ünnep, a természet megújulásának megünneplésére hív, hanem arra, hogy merjünk rácsodálkozni arra, hogy ahol mi a véggel szembesülünk, az az Isten számára egy új valóságnak a kezdete.

Húsvét rávilágít arra, hogy az emberi értelem nem minden, a valóságnak több dimenziója van, mint ahogy azt elgondolnánk. A keresztyének ebből fakadólag protestáló emberek; tiltakoznak minden ellen, ami pusztít, ami tönkretesz, ami nem segíti, nem építi, nem teljesíti ki az életet.

A keresztyének hitükből fakadólag életpártiak, és elkötelezetten küzdenek mind az ellen, ami halált és pusztulást eredményez. Jézus feltámadása ehhez a küzdelemhez erőt, bátorságot és motivációt ad.

Húsvét az élet diadalának az ünnepe! Jöjjetek ünnepi istentiszteleteinkre és együtt éltessük azt az életet, amelyet Jézus Krisztus szerzett meg számunkra a halál felett aratott győzelmével. Ismételten is kifejezzük ünnepi jókívánságainkat, s vagyunk testvéri köszöntéssel:

Debrecen, 2019 húsvétja

Derencsényi István, elnök-lelkész

Dr. Kánya Gergely, gondnok

Ui.: Nagyheti és húsvéti alkalmaink tervezett rendje:

Április 14-én, Virágvasárnap délelőtt 10 órakor istentisztelet a templomban.
Április 15. és 17. között minden délután 5 órai kezdettel bűnbánati istentisztelet a gyülekezeti teremben.
Április 18-án, Nagycsütörtökön este 5 órakor úrvacsorás istentisztelet a gyülekezeti teremben.
Április 19-én, Nagypénteken délelőtt 10 órakor istentisztelet, délután 5 órakor Passió a templomban. 
Április 20-án, Nagyszombat délután 5 órakor istentisztelet a gyülekezeti teremben.
Április 21-én, Húsvét első napján 6 órakor hajnali úrvacsorás istentisztelet, délelőtt 10 órakor ünnepi úrvacsorás istentisztelet a templomban. 
Április 22-én, Húsvét második napján délelőtt 10 órakor istentisztelet a templomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .