Isten jósága és emberszeretete

Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Békés, Boldog Új Esztendőt!

 Megjelent a mi üdvözítő Istenünk jósága és emberszeretete

/ Tit 3,4/

Kedves Testvérünk!

Hihetetlenül száguld az idő, szinte észre sem vettük, és már karnyújtásnyi közelségbe került hozzánk karácsony szent ünnepe és az évváltás. A Kossuth Utcai Gyülekezet nevében köszöntünk és fejezzük ki ünnepi jókívánságainkat. A nagy ünnep kapcsán szeretnénk megosztani Veled néhány eszméltető gondolatot, kérve, fogadd azt szeretettel.

Még az advent sem kezdődött el, amikor ezeket a sorokat írjuk, de a nagy bevásárlóközpontokban már ott találjuk a karácsonyi nagy árudömpinget, a fogyasztói társadalom kíméletlen vámszedőit. A karácsonyt megelőző lázas rohanásban és bevásárlási hullámban azonban könnyen elveszhet számunkra maga a karácsony, maga az ünnep. A fent idézett Ige őrizhet meg minket ettől a súlyos veszteségtől.

Karácsony az Isten jóságának és emberszeretetének a nagy ünnepe.

Nekünk nem egyszerűen pénzben kifejezhető és meghatározható értékekre van szükségünk alapvetően, hanem jóságra és szeretetre. Az Üdvözítő az első karácsony alkalmával egy ellenséges érzületű világba született bele. Tette mindezt azért, hogy megbizonyítsa Isten szolidaritását a számos fenyegetettségnek kitett ember iránt. Karácsonykor azt ünnepeljük, hogy senki sem maradhat ki a jóságból és emberszeretetből, mert Isten ezt kinyilvánította, és Jézus Krisztusban megjelentette irántunk.

Csak mi követhetjük el önmagunk ellen azt, hogy kivonjuk magunkat ebből a jóság- és szeretetélményből.

Megszívlelendő igazságként idézzük most Angelus Silesius szavait: „Krisztus ezerszer megszülethet Betlehemben, de ha benned nem születik meg, örökre elvesztél!”

Szeretteiddel együtt hívunk ünnepi alkalmainkra azzal a sóvár vágyakozással, hogy együtt és mindnyájunk életébe testesüljön bele Krisztus, az élő Isten Fia!

Isten iránti hálaadással mondunk köszönetet a 2017. esztendőben a Gyülekezetünk szolgálatát biztosító anyagi és erkölcsi támogatásotokért.

                                Ünnepi köszöntéssel és újévi áldáskívánással:

Debrecen, 2017. karácsonya

Derencsényi István sk.

elnök-lelkész

Dr. Imre Sándor sk.

főgondnok

U.i.: A karácsonyi úrvacsorás istentiszteletet (Karácsony első napján délelőtt 10 óra) bűnbánati alkalmak készítik elő 2017. december 18-23. között, minden nap délután 4 órai kezdettel a gyülekezeti teremben. December 24-én Szenteste délután 4 órakor istentisztelet van a templomban. Karácsony első és második napján délelőtt 10 órakor lesz istentisztelet a templomban. December 31-én a 2017. esztendő utolsó napján délután 4 órakor Óévi hálaadó istentisztelet a templomban, 2018. január 1-jén, Újév napján délelőtt 10 órakor ünnepi istentisztelet a templomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.