Karácsonyi körlevél 2018

Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Békés, Boldog Új Esztendőt!

„Az angyal pedig ezt mondta nekik: Ne féljetek,

mert íme, hirdetek nektek nagy örömet,

amely az egész nép öröme lesz.”

/Lukács ev. 2,10/

Kedves Testvérünk!

Isten gondviselő szeretete megőrzött minket, és így lehetőségünk van arra, hogy készüljünk karácsony, Krisztus születése méltó megünneplésére.

Isten az első karácsony alkalmával olyat tett, amellyel örömöt szerzett nem csupán néhány kiváltságosnak, hanem egyetemesen, személyválogatás nélkül mindenkinek. Karácsony hangulatát tehát méltán határozhatja meg mindenki számára az öröm. Öröm afölött, hogy Jézus születésével az Isten sorsot osztott velünk. Öröm afölött, hogy Jézusban Üdvözítő, Szabadító érkezett közénk, aki legyőzi létünk nagy ellenségeit: a félelmet, a bűnt, a halált és a kárhozatot.

Karácsony tehát az isteni örömszerzés ünnepe. Következésképp tényleg az egyik legborzalmasabb érzés lehet a karácsonyi boldogtalanság. Karácsonykor fokozottan kell törekedni az örömszerzésre és az öröm megőrzésére. A boldogmondások analógiájára mondhatnánk azt is, hogy „boldogok az örömszerzők”, és jajt a boldogságrombolóknak!

Karácsony elkötelez arra, hogyha megörvendeztetett minket az angyalai üzenet, akkor örvendeztessünk meg vele mi is másokat.

A karácsonyi öröm több mint az, hogy együtt van a család, van szépen feldíszített karácsonyfa és alatta gazdagon ajándékok, van dúsan terített asztal. A karácsonyi örömhöz hozzátartozhat ez is, de az alapvetően több ennél. Karácsonyi öröme ugyanis nemcsak a jószerencsés embereknek lehet, hanem a közvélekedés szerinti sorsüldözötteknek is. Karácsony öröme ugyanis az, hogy Isten szeret, megvált a létezés hiábavalóságától, és részt kínál nekünk is dicsőséges mennyei életéből.

Szeretettel hívunk Szeretteiddel együtt ünnepi istentiszteleteinkre, hogy együtt örvendezhessünk a Szabadító Krisztus születésének. Hálásan köszönjük, hogy erkölcsileg és anyagilag támogattátok gyülekezetünk 2018. évi szolgálatát, és a későbbiekben is számítunk segítségetekre.

Ismételten is kívánunk áldott karácsonyt, kegyelemteljes új esztendőt.

Debrecen, 2018 karácsonya

Dr. Kánya Gergely                                             Derencsényi István        gondnok                                                            elnök-lelkész

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .