Idén
Az elszánt baráti csapat bográcsban készült vörösboros-marhapörköltet készített az aznapi rendezvényen résztvev? el?adóknak és hallgatóknak. A f?zés alatti id?ben alkalma nyílt a püspöknek a „Hirdesd az Igét!” program eszmeiségét és gyakorlati megvalósítását bemutatni, valamint ismertette a Középkori Templomok Útja programot is, tekintettel a nagy számban jelenlév? budapesti építész hallgatókra.
Az ebéd elkészültéig a szép számú kérdések megválaszolására is maradt id?. A püspöki el?adás alatt néha árván maradt f?z?kanalat Virányi György, a csapat „vezérszakácsa” vitte sikerre, a szorgos és felkészült hölgykoszorú segítségével. Délután Bereczki Ibolya (f?igazgató-helyettes, Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szentendre) el?adása zárta a programot „Éhség vagy b?ség? Böjt és ünnep a hagyományos táplálkozáskultúrában” címmel.
Az esemény helyi házigazdája dr. Nagy Dénes professor volt, a program egyházi koordinátora pedig dr. Kocsis Attila, a Magyar Református Szeretetszolgálat programigazgatója. Társszervez?ként a Hermann Ottó Intézet munkatársai is részt vettek az eseményen, dr. Eperjesi Tamás f?igazgató- helyettes vezetésével.
Kocsis Attila maga is tevékenyen hozzájárult a köleskása köret elkészítéséhez, teljessé téve az ebédet. Az elkészült ételt a tiszántúli református küldöttség közösen, gördülékenyen, jó hangulatban osztotta szét. A három nagybográcsnyi étel nagy elismerés közepette, hamar elfogyott. A napi színes programok közt ismét sikerült a figyelem központjába kerülni.
Köszönet illeti az ötletgazdát, dr. Kocsis Attila programigazgatót, és a megvalósításban id?t, fáradtságot nem sajnáló debreceni gyülekezeti tagokat.
Szöveg és fotók: Kozma Tibor