Örökéletre tápláló kenyér

Áldás! Békesség!

„Én vagyok az élet kenyere” – mondja Jézus.

(János evangéliuma 6,48)

Kedves Testvérünk!

Szíves tájékoztatásul közöljük, hogy ebben az esztendőben augusztus hó 27-én, vasárnap délelőtt 10 órától úrvacsorás istentiszteletet tartunk templomunkban az új kenyérért való hálaadás alkalmából.

Jézus saját személyét és váltságmunkáját kenyérhez hasonlította.

Amint a kenyér, mint alapélelmiszer feltétele úgymond az életben maradásunknak, éppígy a Jézusba vetett hit is előfeltétele az üdvösségnek, mint ahogy ezt hitvalló őseink is tanították: „Sola fide”, vagyis „egyedül hit által”. Amint megvalljuk a Szentháromság Istenbe vetett hitünket, így képezi hitünk tárgyát Isten naponta megnyilvánuló, gondviselő szeretete, valamint a Jézus engesztelő áldozatával megszerzett bűnbocsánat és az üdvösség ígérete.

Kétezer éve immár, hogy hangzik a jóhír: Jézus örökéletre tápláló kenyér.

Manapság a kenyér ezernyi formájával, ízével, jellegével találkozunk. Sokan a biotáplálkozás elkötelezettjeként, céltudatos kenyérkeresők és kenyérfogyasztók.

Jézus az örök élet kenyere: a legigazabb és legtartósabb biokenyér. Azonban kérdés, hogy milyen mértékben folyik ma a Krisztuskeresés? Van-e éhség a Krisztus-kenyér iránt?

Krisztus, mint az örökélet kenyere ajánlja fel magát az úrvacsorai közösségben. Szeretnénk remélni, hogy Kedves Gyülekezeti Tagjaink között lesz, és bőven lesz éhség a Krisztus-kenyér után. Jöjjetek, halljátok, érezzétek és ízleljétek a Krisztus-kenyeret, aki örökéletre táplál, és megtanít a szétosztogatott, megtört, megosztott földi élet dicsőségének titkára.

Ismételten is Szeretteiddel együtt hívunk és várunk az úrvacsorai közösségbe, az Isten gondviselő, üdvözítő, szeretetéért való hálaadás alkalmára.

Testvéri köszöntéssel,

Dr. Imre Sándor, főgondnok

Derencsényi István, elnök-lelkész

 

ÚJKENYÉR ÜNNEPÉNEK RENDJE

Az úrvacsorára felkészítő bűnbánati istentiszteleteinket 2017. augusztus 21-26. napjain délután 5 órai kezdettel tartjuk a gyülekezeti teremben (Kossuth utca 65.).

Az úrvacsorás istentisztelet augusztus 27-én, vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődik a templomban.

 KONFIRMÁCIÓS TANFOLYAM

A 2017/18-as konfirmációi tanfolyamot szeptember végén indítjuk. Minden 12. életévét betöltött gyermek jelentkezését várjuk. Jelentkezni lehet személyesen a Lelkészi Hivatalban vagy a Kapcsolat oldalon található elérhetőségeinken!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.