Testvér-gyülekezeti kapcsolatépítés

Kapcsolat

A magyar református egység napján, május 22-én vasárnap délel?tt 10 órai istentiszteleten ünnepélyes keretek között testvér-gyülekezeti szándéknyilatkozat aláírására került sor a Németországban lév? Müncheni Református Magyarnyelvü Egyházközség és a Debrecen-Kossuth Utcai Református Egyházközség között a Verestemplomban. A felek a vonatkozó egyházközségi presbitériumi határozatok alapján ünnepélyesen kinyilvánították, hogy a testvér-gyülekezeti kapcsolat fenntartásáért, tartalmi elmélyítéséért felel?sséget vállalnak.

2 hozzászólás

 1. Széna János

  Szeretnénk létrehozni valami hasonlót magyar és tanzániai keresztény közösség között.
  Kérdésem, hogy mi legyen ennek a formája, hogyan lehet hivatalossát tenni.
  Tudnának esetleg mintát küldeni erre, hogy pl. mi legyen a dokumentumban, kik írják alá, stb.? Minden útmutatás fontos nekünk.
  Segítségüket előre is köszönöm.

  Széna János

 2. Kedves János!
  A kapcsolatfelvétel személyes szálon indult meg a müncheni magyar testvérekkel. Miután felvetettük a testvér-gyülekezeti kapcsolat lehetőségét, elindult egy párbeszéd a két gyülekezet vezetősége között. Kölcsönös látogatásokat követően megszületett egy szándéknyilatkozat, melyet a két gyülekezet presbitériuma határozatilag is elfogadott. A szándéknyilatkozat szövege “házilag” szerkesztett, az aláírók pedig a két egyházközség elnöksége (lelkész és gondnok) volt.
  Sok áldást és örömet kívánunk a kínálkozó testvér kapcsolatok ügyében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .