Újkenyér ünnepi körlevél

Áldás! Békesség!

„Meghozta termését a föld,

megáld bennünket Istenünk, az Isten.”

(Zsolt 67,7)

Kedves Testvérünk!

Isten gondoskodó szeretetéből lett és már be is fejeződött az ez esztendei aratás. Isten megadta, nemcsak az aktuális napnak, hanem egy egész esztendőnek a kenyerét.

Mi városi emberek, akik kiszakadtunk a természet világával való szoros együttélésből, alig érzékeljük, hogy milyen nagy dolog a vetést követő aratás, illetve a virágzásra jövő gyümölcstermés. Ezért is hívunk most egy kis emlékezésre: járjuk be együtt azt az utat, amely a szántás- és vetésből az aratáshoz vezet.

Ha ezt tesszük, hiszem, hogy számos okot fogunk találni majd az Isten iránti hálaadásra, mert felfedezzük, hogy menetközben a vetés megannyi veszélynek van kitéve. A hálaadást pedig fokozza az a visszaemlékezés, ahogy eszünkbe idézzük Istennek az özönvíz után mondott ígéretét, hogy „amíg csak föld lesz, nem szűnik meg a vetés és az aratás” (1Móz 8,22a). Az igazi hálához hozzátartozik az őszinte csodálkozás: az élet fejlődése, növekedése és éretté válása alkalmat teremt az ámuló nagy csodálkozásra, vagyis az Isten iránti hála kinyilvánítására.

Jézus a mintaimádság, vagyis a Miatyánk középpontjába helyezi a kenyér-kérést: „mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma” (Mt 6,11).

A „ma”, illetve a „mindennapi” arra utal, hogy az isteni gondviselést nem nélkülözhetjük, az számunkra napi szükséglet. Ezért a kenyér nemcsak hálaadásunk tárgya, hanem az Istentől való függősségünk emlékeztetője is. Bizodalmunk alapja sohasem a felhalmozás, hanem az isteni gondviselésbe vetett erős bizonyosság.

Kedves Testvérünk! Szeretteiddel együtt hívunk folyó évi augusztus hó 26-án, vasárnap de. 10 órára, a Kossuth utcai templomba az új kenyérért való hálaadás alkalmára, hogy közösen adjunk hálát Isten gondviselő szeretetéért; megvallva, hogy „emberé a munka, az áldás azonban Istentől van” – hogy közösen adjunk hálát az úrvacsorai kenyér láttán az érettünk megtört testű Jézusért, aki az örökéletre táplál mindnyájunkat.

Testvéri szeretettel:

Debrecen, 2018. augusztus hava

Derencsényi István elnök-lelkész

Dr. Kánya Gergely gondnok

 

ÚJKENYÉR ÜNNEPÉNEK RENDJE

Az úrvacsorára felkészítő bűnbánati istentiszteleteinket 2018. augusztus 21-25. napjain délután 5 órai kezdettel tartjuk a gyülekezeti teremben (Kossuth utca 65.).

Az úrvacsorás istentisztelet augusztus 26-án, vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődik a templomban.

 KONFIRMÁCIÓS TANFOLYAM

A 2018/19-es konfirmációi tanfolyamot szeptember végén indítjuk. Minden 12. életévét betöltött gyermek jelentkezését várjuk. Jelentkezni a fejlécben feltüntetett elérhetőségeinken lehet!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .