Újkenyér ünnepi úrvacsora

Áldás! Békesség!

„Azután azt mondta nekik Jézus:

Vigyázzatok, és őrizkedjetek minden kapzsiságtól,

mert ha bőségben él is valaki,

életét akkor sem a vagyona tartja meg.”

/Lukács ev. 12,15/

Kedves Testvérünk!

Ebben az esztendőben augusztus hó 25-én, vasárnap délelőtt 10 órától tartjuk az új kenyérért való hálaadás alkalmából úrvacsorás istentiszteletünket, melyre Szeretteiddel együtt szeretettel hívunk és várunk.

A kenyér mint olyan gazdag mondanivalóval rendelkező, szimbolikus jelentéstartalommal bíró, átvitt értelemben is használatos, rendkívül fontos fogalom. Maga Jézus is tanításaiban gyakran élt ennek a fogalomnak a gazdag jelentéstartalom által kínált lehetőségeivel. A kenyér-kérdés egzisztenciális kérdés, amely önmagában is számos problémát vet fel. Mindnyájunk előtt jól ismert a „nagy történelmi küzdelem”, vagyis a harc a több, a jobb, meg a nagyobb kenyérért. Miközben Jézus mindenkinél jobban tudja, hogy szükségünk van élelemre, táplálékra, vagyis „kenyérre”, ugyanakkor emlékeztet arra, hogy noha a kenyér a fizikális élet fenntartó eleme, azonban „a kenyér”, az anyagi bőség nem megtartója, nem üdvözítője az ember életének.

Jézus szavain különösen is napjainkban, a forszírozott termelés és fogyasztás korszakában fontos volna elgondolkodni; és a birtoklás helyett elköteleződni a minőségi létezés mellett, melynek jellemzője: a hit, a reménység és a szeretet.

A velünk született önző bírvágyból el kell jutni a lenni, a Krisztusban lenni állapotáig, hiszen az anyagi bőség, a vagyon nem képes megtartani az életet.

Ismételten is szeretettel hívunk Benneteket az új kenyérért való hálaadás alkalmára, hogy együtt köszönjük meg Istennek a minden nap kenyerét, a testi eledelt, valamint az örökélet kenyerét Jézus, akinek teste mint kenyér érettünk, bűneink bocsánatára és üdvösségünkre töretett meg.

Testvéri köszöntéssel:

Derencsényi István, elnök-lelkész

Dr. Kánya Gergely, gondnok

ÚJKENYÉR ÜNNEPÉNEK RENDJE

Az úrvacsorára felkészítő bűnbánati istentiszteleteinket 2019. augusztus 21-24. napjain délután 5 órai kezdettel tartjuk a gyülekezeti teremben (Kossuth utca 65.).

Az úrvacsorás istentisztelet augusztus 25-én, vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődik a templomban.

KONFIRMÁCIÓS TANFOLYAMA 2019/20-as konfirmációi tanfolyamot október elején indítjuk. Minden 12. életévét betöltött gyermek jelentkezését várjuk. Jelentkezni a fejlécben feltüntetett elérhetőségeinken lehet!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .